Sub-total: 0.00


Nu ai niciun produs în coș.

Selectează o Pagină

Alegerea scaunelor – câteva reguli de bază

noiembrie 28, 2019

Alegerea scaunelor – câteva reguli de bază

Alegerea scaunelor pentru casă nu este întotdeauna ușoară, mai ales având în vedere varietatea de produse oferite pe piață. Cu toate acestea, urmând câteva reguli simple, elaborate de Facultatea de Design a institutului Politehnic din Milano, vă vom ajuta să reduceți gama de alegeri la modelele vizate.

Colecție scaune

Colecție scaune

1. Funcționalitate.

Nu subestimați niciodată, înainte de a lua decizia de cumpărare, funcția pe care va trebui să o îndeplinească scaunul și mediul în care va fi plasat. În unele cazuri, cum ar fi pentru mesele înalte sau pentru insule de bucătărie, scaunele de bar pot fi indicate. Tipologia acestora este foarte largă, dar este important să evaluați anumite funcții. Cum ar fi posibilitatea reglării înălțimii scaunului sau prezența suportului pentru picioare sau a spătarului pentru a vă asigura că zona lombară a spatelui poate găsi sprijin, în special dacă este de așteptat utilizare prelungită.
Unele produse combină corpul din plastic colorat, cum ar fi polipropilena, cu picioarele metalice, creând combinații cromatice interesante. Scaunele de acest tip sunt mai versatile în ceea ce privește utilizarea: se pretează atât la ​exterior, cât și în interior, cum ar fi în bucătărie și camera de zi.
În cele din urmă, ideal pentru apartamente cu o cameră, scaune rabatabile sau stivuibile. Ele sunt utile în toate ocaziile în care trebuie să mărești numărul de locuri la masă. Avantajele sunt, evident, legate mai mult de ușurința transportului sau de dimensiunile reduse decât de confort.

2. Percepția confortului și a esteticii

Alegerea componentelor scaunului are un impact puternic asupra confortului: cotierele, suporturile pentru picioare, suporturile pentru genunchi, tetierele pot avea o influență semnificativă, în special în utilizarea prelungită. Finisajul suprafețelor și tapițeria sunt variabilele care afectează estetica. De exemplu, alegerea unui scaun cu un cadru metalic, comunică sobrietatea și rezistența și are o puternică conotație hi-tech. Și nu uitați de culoare: scaunele trebuie să se potrivească cu mediul în care vor fi amplasate.

3. Criterii de sustenabilitate a mediului

Asta nu înseamnă cumpărarea numai a produselor reciclate, ci indică alegerea produselor durabile, garantând astfel o reducere eficientă a impactului asupra mediului. Scaunele generează de obicei un efort ridicat în fazele de producție și eliminare, și pot fi amortizate doar cu garanția unui ciclu de viață lung.

4. Siguranță și reglementări

Pe lângă certificările pe care fiecare produs le oferă pentru a-și garanta durata de viață, există și altele care declară respectarea anumitor cerințe. Produsele Target Point prezentate pe acest site au fost create cu materiale non-toxice, în conformitate cu cele mai atente reglementări.

 

Și acum haideți să alegeți scaunele care vi se potrivesc