Sub-total: 0.00


Nu ai niciun produs în coș.

Selectează o Pagină

Utilizarea stilului industrial

ianuarie 14, 2022

Utilizarea stilului industrial pentru optimizarea spațiilor într-o mini mansardă pariziană

Pereții de sticlă, elementele contemporane, vintage și combinațiile potrivite creează inspirație industrială chiar și într-o mansardă mică.

Că tot se discută în toate mediile de garsoniera de 11 mp din Cluj. Utilizarea stilului industrial pentru optimizarea spațiilor este utilizată de doi specialiști francezi într-un spațiu relativ mic. Un loc în care se locuiește și se lucrează.

Situat în Paris, acest apartament de 54 mp utilizează design-ul industrial, făcându-l mai contemporan și mai stilat. Ophélie Doria și Edouard Roullé-Mafféïs, arhitecți fondatori ai agenției Space Factory și proprietari ai casei, au reinventat complet spațiile îmbinând volumele industriale, mobilierul contemporan și note vintage bine alese cu brio. Un frumos mix de stiluri pus în scenă de cei doi designeri. Au reușit să dea un caracter puternic și să găsească numeroase soluții pe măsură. Inițial, vizitând acest spațiu, cândva galerie de artă, Ophélie și Edouard au înțeles imediat potențialul. Un spațiu deschis care ar fi permis crearea unei atmosfere de mansardă industrială rafinată. Iată de ce cei doi profesioniști și-au dorit să păstreze sufletul locului.

Ce au făcut

Arhitecții au început să îndepărteze gips-cartonul din porțiuni ale pereților, dezvăluind piatra sau cărămida originală. Pentru a câștiga luminozitate, s-au gândit la pereți de sticlă care reflectă corpurile de epocă ale fațadei, care sunt din metal vopsit în alb și sticlă armată cu fir. Există o prevalență clară a albului și a liniilor pure și contemporane, care se combină cu stilul industrial. Camerele care alcătuiesc mansarda renovată, mici si confortabile, au fost amenajate pentru a satisface nevoile cuplului. Soluții pe măsură, de mare farmec. Unele zone funcționale (intrare, bucătărie, colț de lectură…) au fost delimitate vizual. ACest lucru s-a făcut prin folosirea anumitor materiale precum lemnul de mesteacăn, podea din piese mari, marmură sau semne grafice negre.

Așa cum am spus, diferitele spații din acest apartament sunt delimitate de pereți de sticlă de tip industrial, armați cu sârmă. Unul îl găsim între bucătărie și intrare, celălalt între living și dormitor, al treilea în baie. O modalitate de a lăsa lumina să treacă, aducând un omagiu stilului original. În zona de living open space, mobilierul vintage cu design atemporal, dă o nota de caldură, în armonie cu restul alegerilor stilistice. În colțul de bucătărie, mobilierul negru de la Ikea (Kungsbacka) se îmbină elegant cu peretele de piatră. De asemenea cu blatul din marmură și rafturile din lemn deschis. Masa extenibilă este un obiect de design conceput de cuplu.

Concluzii

Interesantă este intrarea cu podeaua palladiana și peretele placat cu lambriu de mesteacăn, material folosit și la dulapul la comandă din dormitor. Atât în hol, cât și în dormitor, băncile cu șezutul îmbrăcat în catifea roz pudră, dau o notă de design esențială, dar glamour. În spații ca acestea, este întotdeauna util să profiți de înălțimea dublă. În acest caz mezaninul reușind să creeze o zona de birouri pentru doi. În partea de jos, garsoniera lui Edouard, la mezanin spațiul de lucru primitor al lui Ophélie, frumos iluminat de un luminator.

Foto: www.cotemaison.fr

Proiect: Space Factory Ophélie Doria și Edouard Roullé-Mafféïs