Sub-total: 0.00


Nu ai niciun produs în coș.

Selectează o Pagină

Un material inovator de o calitate excelentă

decembrie 28, 2020

Un material inovator de o calitate excelentă

Una dintre noutățile noii noastre colecții SILVER este utilizarea unui material special pentru vârfurile meselor noastre, un material inovator de o calitate excelentă: HPL (High Pressure Laminate).

Astăzi dorim să vă prezentăm acest material, caracteristicile, utilizările și avantajele sale. Sperăm să vă placă, cel puțin la fel de mult ca nouă!

HPL este un material de o calitate excelentă datorită potențialului său funcțional și estetic. Este un tip de laminat decorativ format din numeroase straturi de hârtie Kraft impregnate cu rășini termostate. Straturile sunt compactate prin acțiunea combinată a căldurii (140/150°) și presiune ridicată timp de aproximativ 90 de minute. Această operațiune se realizează cu ajutorul hârtiei decorative și suprapunerii de protecție.

Acest lucru determină fluidizarea și policondensarea contextuală a rășinilor, producând un material omogen, neporos. Așadar, este potrivit pentru a satisface nevoile cele mai variate. De fapt, datorită performanței sale estetice și rezistenței, este utilizat pentru crearea pieselor de mobilier. 

Caracteristicile sale de rezistență la uzură și abur, igienă și versatilitate îl fac materialul ideal pentru utilizarea zilnică. Mai mult, este soluția perfectă atunci când este necesar să combinăm rezistența cu designul.

Veți avea parte de mult avantaje dacă doriți să utilizați un laminat de înaltă presiune. Vom rezuma avantajele principale în cele ce urmează:
  • Rezistență la uzură, abur, schimbări termice, căldură și mulți agenți chimici. Compactitatea deosebită a HPL asigură o combinație excelentă de caracteristici mecanice (rezistență la îndoire, tracțiune, compresie și impact).
  • Versatilitate: HPL este un material extrem de versatil, care poate fi utilizat pe suprafețe verticale, cum ar fi uși și ferestre, dar și pe suprafețe orizontale, cum ar fi mese și tavane.
  • Durabilitate: fiind fabricat la presiuni ridicate, acest tip de laminat este extrem de durabil și, prin urmare, perfect pentru utilizarea zilnică prelungită. Își menține estetica și caracteristicile de performanță nealterate pe întregul ciclu de viață.
  • Igienă: HPL este unul dintre cele mai igienice materiale utilizate în sectorul construcțiilor, arhitecturii și designului. De fapt, producătorii folosesc acoperiri antibacteriene și aditivi antifungici pentru a se asigura că materialul rămâne liber de microbi și extrem de sănătos. Acesta este motivul pentru care este utilizat în medii ar fi spitale, laboratoare, hoteluri, restaurante, școli și birouri.
  • Siguranță: HPL este foarte rezistent la foc și, prin urmare, poate fi utilizat în laboratoare și în alte contexte similare.
  • Întreținere: este un material care este ușor de curățat și întreținut, deoarece nu acumulează murdărie și nu este ușor afectat de elementele meteorologice.

Sursă: targetpoint.it