Sub-total: 0.00


Nu ai niciun produs în coș.

Selectează o Pagină

Remedii simple și naturale împotriva poluării interioare

iulie 15, 2020

În acest articol am dori să vă prezentăm câteva remedii simple și naturale împotriva poluării interioare. Vă garantăm că aceste metode vă vor menține casa mai sănătoasă, vă vor îndepărta mirosurile neplăcute și vă vor proteja de germeni sau alte asemenea.

POLUAREA INTERIOARĂ

Probabil știți deja că există foarte multe substanțe care pot intra în casele noastre și care ne vor cauza în timp fie alergii, dureri de cap, dificultăți în respirație sau chiar proliferarea germenilor și a mucegaiurilor. Unele dintre aceste substanțe sunt naturale (mucegai, ciuperci și acarieni), iar altele sunt create de om, iar noi le aducem în casele noastre fără a realiza. De exemplu, formaldehida, care este prezentă în nenumărate produse de curățenie și chiar și în materialele de construcții. Aceasta poate fi prezentă și în înălbitoare sau în acetone.

AERISIREA

Primul remediu pe care vi-l prezentăm este poate și cel mai simplu: aerisiți-vă casele! O casă în care aerisirea lipsește sau este foarte slabă, facilitează sporirea bacterilor, asta ca să nu vorbim și de mirosul urât mirositor. De aceea este foarte important ca aerul să circule continuu. În momentul în care oxigenul circulă, veți scăpa de bacterii și de ceilalți agenți toxici. Este de asemenea important și momentul în care aerisiți: încercați să o faceți dimineața (câteva minute sunt suficiente). În cazul în care locuiți într-un oraș aglomerat, aveți grijă să nu deschideți geamul când traficul este în vârf, astfel veți preveni microbii și poluanții externi să vă intre în casă.

CURĂȚATUL: CE SĂ CURĂȚĂM ȘI CUM

Poate nu v-ați gândit la asta până acum, însă multe dintre produsele de curățenie pe care le achiziționăm pot fi chiar sursa poluării. Multe dintre acestea sunt nocive pentru sistemul nostru respirator din cauza compoziției chimice volatile (urme de formaldehidă, amoniac și tricloretilenă care pot intra direct în plămâni). Din acest motiv, va trebui să avem mare grijă în momentul în care achiziționăm produsele. Va trebui să căutăm mereu detergenți ecologici sau puteți opta pentru produsele clasice: oțet, bicarbonat de sodiu sau săpun.

A curăța casa nu se bazează doar pe curățatul podelelor sau a suprafețelor vizibile. Este la fel de important să eliminați toxinele, germenii și acarienii și din mobilier și din covoare. Mai mult, nu uitați să aerisiți în mod regulat învelitorile, pernele și saltelele.

În plus, este o idee bună ca în momentul în care renovăm și este necesar să revopsim camerele, să folosim produse non-toxice.

PLANTELE

Un remediu nu chiar atât de evident, însă cel mai natural și care poate fi inamicul cel mai de temul al poluării interioare: plantele.

Vă prezentăm o listă cu cele mai bune plante care vă vor ajuta în absorbția poluanților din casele dumneavoastră:

  • Crinul păcii absoarbe benzenul, amoniacul, formaldehida, xilena, metanolul, acetona și tricloretilena (prezente în imprimantele cu laser).
  • Sansevieria (sau limba soacrei) elimină particulele de benzen, tricloretilen și xilen.
  • Monstera poate absorbi substanțe precum benzenul și formaldehida.
  • Feriga Boston absoarbe vaporii de solvent, formaldehida și fumul de țigară.
  • Anthurium (sau floarea de coadă) absoarbe amoniac, toluen, xilen și formaldehidă.

Casele merită o atenție sporită, cu toții știm asta. Sperăm că aceste remedii simple și naturale împotriva poluării interioare vă vor fi de mare ajutor!

Plantă

Plantă

Sursă: targetpoint.it