Sub-total: 0.00


Nu ai niciun produs în coș.

Selectează o Pagină

Mese extensibile: o idee excelentă pentru economisirea spațiului!

octombrie 14, 2022

Mese extensibile: o idee excelentă pentru economisirea spațiului!

Mese extensibile: o idee excelentă pentru economisirea spațiului! Trăim o perioadă în care casele noastre sunt mai mici, dar sunt mulți prieteni de găzduit la cină sau la un aperitiv. Dar cum o facem dacă nu avem o masă atât de mare? Simplu: ne bazăm pe mese extensibile! Să vedem mai jos despre ce este vorba.

Ce se înțelege prin masă extensibilă?

O masă extensibilă este o piesă de mobilier care se extinde prin intermediul uneia sau mai multor extensii. Acestea pot fi pliate, plasate în interiorul mesei în sine sau depozitate separat. Caracteristicile practice ale acestor accesorii de mobilier constă în faptul că pot fi folosite și atunci când sunt neextinse. Pot fi folosite în activități obișnuite în gospodărie, precum pregătirea meselor, cine cu familia și micul dejun. Când sunt mai mulți oameni care să se așeze la masă, prin câteva mișcări simple, masa se transformă prin creșterea lungimii acesteia.

Masa extensibila Sintesi

Masa extensibila Sintesi

De ce să alegeți o masă extensibilă?

Acestea sunt elemente de design care mobilează o bucătărie, un living, un salon sau o zonă de luat masa într-un mod simplu. Se regăsesc în cele mai moderne locuințe. Și în cele cu mobilier clasic, întrucât puteți găsi la vânzare mese extensibile de orice stil și tip. În plus, acest tip de masă își găsește de obicei locul în casele în care bucătăria și zona de luat masa nu sunt separate fizic. Acolo o masă fixă ​​prea lungă ar ocupa doar spațiu excesiv și inutil în viața de zi cu zi. O masă mică, precum una pentru 4 persoane, se dovedește mai mult decât insuficientă.

Masa extensibilă Fahrenheit

Masa extensibilă Fahrenheit

Caracteristicile fundamentale de evaluat pentru o masă extensibilă

Nu toate mesele extensibile sunt la fel! Mai întâi trebuie să ții cont de formă. Sunt rotunde, dar și pătrate, dreptunghiulare sau ovale. Cu siguranță mesele rotunde sunt deosebite și frumoase la vedere. De asemenea, înlătură problema de a fi nevoit să decideți cine ar trebui să stea în capul mesei. Cu toate acestea, sunt incomode dacă aveți puțin spațiu disponibil, deoarece nu le puteți sprijini de perete, ceea ce puteți face cu o masă pătrată sau dreptunghiulară. O altă caracteristică de luat în considerare este sistemul de deschidere. Una foarte comună este cu una sau mai multe inserții centrale sau laterale care vă permit să extindeți masa într-o măsură variabilă în funcție de nevoia momentului. Apoi este sistemul tip carte sau, mai nou nou, sistemul care prevede ca planul superior să se plieze cu alunecarea celui inferior pentru a obține o dublare a dimensiunii blatului mesei.

Masa extensibilă de sufragerie PRIAMO

Masa extensibilă de sufragerie PRIAMO

Nu în ultimul rând, materialele din care sunt realizate structura și blatului mesei. Puteți găsi spre vânzare mese extensibile din lemn clasic, disponibile în diferite finisaje. Baza poate fi metalica, sintetică și sticla, melaminata, furniruita, ceramica și blat cu efect de mortar.

Nu doar mese: iată și consolele extensibile!

O piesă de mobilier care s-a depopulat în ultimii ani este consola. Caracteristicile acestei piese de mobilier se îmbină perfect cu nevoile moderne. De altfel, atunci când este închisă, dimensiunile sale sunt deosebit de mici și pot fi poziționate oriunde în casă, sprijinită de un perete, pentru a fi folosită ca bază de sprijin pentru elemente mici, precum vaze de flori sau farfurioare pentru colectarea obiectelor. Când este deschisă, în schimb, uimește pentru lungimea pe care o poate atinge: uneori poate fi chiar și peste 3 metri.

Consolă extensibilă Genesi

Consolă extensibilă Genesi

Avantajele acestei soluții sunt nenumărate! Atunci când nu este necesar sa o ții deschisă, poți avea o sufragerie libera și aerisită în care sa te deplasezi liber, în timp ce când este deschisa va fi perfecta pentru a petrece o după-amiaza în compania prietenilor