Sub-total: 0.00


Nu ai niciun produs în coș.

Selectează o Pagină

Maximizarea spațiului într-o casă mică

decembrie 3, 2019

Ești în cautarea unei idei pentru maximizarea spațiului într-o casă mică? Astăzi vă prezentăm 6 idei practice pentru a vă reîmprospăta design-ul propriei case. Trucurile de amenajare, împreună cu sfaturile designerilor pot face o mare diferență în casa dumneavoastră.

MEZANINUL

Primul lucru la care ne gândim în momentul în care cumpărăm sau închiriem un apartament mic de două sau trei camere, este să construim un mezanin. Amplasarea unui pat în mezanin va însemna o cameră în plus. Dormitorul acela clasic, în care patul ocupa majoritatea podelei, va fi diferit: vom plasa sus patul, iar jos vom salva spațiul, amplasând mobilier pentru o cameră de lucru sau de studiu. Cu toate acestea, acest lucru nu este posibil în orice circumstanțe. Fezabilitatea va fi evaluată în funcție de înălțimea camerei în cauză, așadar, în această situație va fi necesară o verificare a reglementărilor aflate în vigoare (nu există nicio lege comună pentru toată Europa – reglementările variază nu doar de la țară la țară, dar și de la regiune la regiune). Însă, în medie, înălțimea cerută este de aproximativ 4.5 metri (acest număr reprezentând spațiul de deasupra mezaninului și dedesubtul său).

DESIGNUL MINIMALIST

Uneori, câteva trucuri sau câteva piese de mobilier nu vor fi suficiente pentru a evidenția o casă mică. Tocmai din acest motiv este ideal să amenajăm (sau reamenajăm) întregul mobilier urmând un plan de design minimalist. De ce design-ul minimalist este cea mai bună soluție pentru un mini-apartament? Pentru că minimalismul înseamnă esențialitate și funcționalitate, linii simple și armonioase, care diminuează obiectele inutile. În același timp, într-un apartament minimalist, fiecare lucru are locul său, în conformitate cu un plan bine ales. Acest design ne va ajuta în viața de zi cu zi, fiind foarte practic, dat fiind faptul că, o casă mică – paradoxal – este mult mai greu de întreținut comparativ cu una mai mare.

ETAJERELE

Am menționat deja importanța păstrării în ordine a tuturor obiectelor dintr-o casă mică. Motivele sunt deja foarte clare. Riscurile păstrării casei în dezordine este acumularea obiectelor în cele mai disparate colțuri și eliminarea graduală a spațiului disponibil. Din acest motiv, este absolut necesar să utilizăm cât mai inteligent tot spațiul liber pe care îl avem la dispoziție. Sigur ne dorim un spațiu suplimentar pentru cărți sau alte obiecte mai mici. Pentru aceasta, vom utiliza etajere. Fiind elemente de mobilier universale, vom putea să le poziționăm unde dorim: fie în living, în bibliotecă, în dormitor sau chiar și în bucătărie.

UȘILE GLISANTE

Ușile glisante vă permit să câștigați câțiva centimetri în plus și să nu irosiți spațiul ca și când ați folosi o ușă normală. Așa că, mai bine vă alegeți o ușă glisantă care să se potriveasă cu mobila noastră. Încercați, pe cât posibil, să alegeți o ușă puțin mai transparentă, pentru a-i permite luminii să treacă cu ușurință. Camera va fi dintr-o dată mult mai luminoasă și va da impresia că întreaga casă este mai mare și mai spațioasă.

TEJGHEA MULTIFUNCȚIONALĂ

Într-o casă mică, primul spațiu pe care îl sacrificăm este bucătăria. Evident că aceasta este necesară și nu avem cum să ne descurcăm fără ea. Însă putem să îi reducem dimensiunile și/ sau să avem un spațiu deschis cu mobilier de bucărărie chiar în diningul nostru. În aceasta situație, putem opta pentru

  • O tejghea multifuncțională, bine luminată și suficient de înaltă, în locul unei mese mari.
  • Scaune înalte.

Dar fiți atenți când alegeți scaunele: este foarte ușor să subestimezi importanța unor scaune, când de fapt ar trebui să fim siguri că nu cumpărăm doar în funcție de aspectul fizic, ci în funcție de gradul de confort și funcționalitate. Pentru noi, cel mai important este confortul nostru zilnic.

OGLINZILE

După cum am menționat, lumina este o unealtă pe care ar trebui să o utilizăm în avantajul nostru pentru a face spațiul din cameră să pară mai mare. Așa că, ar trebui să luăm în considerare ideea amplasării oglinzilor în casa noastră, însă nu doar în baie, ci și în living, bucătărie sau chiar dormitor. Pe lângă multitudinea de avantaje ale unei oglinzi, aceste piese de mobilier pot fi mutate și repoziționate cu ușurință, în comparație cu alte obiecte mult mai grele.