Sub-total: 0.00


Nu ai niciun produs în coș.

Selectează o Pagină

Ghid practic pentru a alege o masuta de cafea

septembrie 15, 2022

Ghid practic pentru alegerea unei masute de cafea

Acest ghid practic pentru a alege o masuta de cafea vine în ajutorul dumneavoastră. Să recunoaștem: casele noastre sunt din ce în ce mai mici, metri pătrați ai fiecărei încăperi s-au redus semnificativ față de înainte. Pe de altă parte, dorința de a mobila cu accesorii și obiecte de calitate nu a dispărut. Dimpotrivă: tot mai mulți consumatori doresc să compenseze lipsa de spațiu prin achiziționarea de elemente inovatoare și eficiente. În acest context, măsuța de cafea este unul dintre obiectele care nu pot lipsi din locuința ta. Daca acum te decizi că trebuie să alegi o noua masuta, hai sa vedem cum o poti alege pe in functie de nevoile tale. Acest ghid vă va oferi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a alege cea mai bună măsuță de cafea.

Alegerea dimensiunilor masutei de cafea

Masuta de cafea cu canapea Hardy

Dimensiunea masutei de cafea va fi determinata de dimensiunea canapelei tale. Măsuțele de cafea sunt de obicei alese după ce este aleasă canapeaua. Să începem cu elementele de bază ale unei măsuțe de cafea.

Dimensiuni

Sunt multe lucruri de luat în considerare atunci când cumpărați o măsuță de cafea. Stilul și forma măsuței de cafea sunt de obicei cele mai importante. Vrei ca imaginea camerei să se potrivească personalității tale și să arate corect. Înălțimea și dimensiunea mesei dvs. de cafea vor fi la fel de importante ca și stilul și forma. Nu va arăta corect dacă este prea mic sau prea mare. Există câteva elemente cheie care vă ajută să alegeți dimensiunea potrivită. Poziționarea, înălțimea și lungimea sunt factori cheie.

Cum se măsoară o măsuță de cafea

Este important să luați câteva măsurători înainte de a trece la alegere. Veți avea nevoie de lungimea canapelei sau a secțiunii drepte de la colțar (partea mai lungă). În plus, vei avea nevoie de înălțimea canapelei tale (de la jos până în sus a pernei pe care te așezi). Acest lucru va ajuta la determinarea dimensiunii corecte.

Un alt factor important este dimensiunea camerei tale. Veți descoperi că camerele mai mici funcționează bine cu mobilier mai mic și cu o măsuță de cafea. Cu toate acestea, camerele mai mari vor putea găzdui mobilier mai mare, și pe lângă masa pentru oaspeți aveți și măsuța de cafea.

De asemenea, trebuie să lăsați loc pentru piesele de accent sau să luați în considerare cele pe care le aveți deja. O măsuță de cafea prea mare obstrucționează spațiul.

Lungime masuta de cafea

Lungimea medie sau standard ar trebui să fie de aproximativ două treimi din lungimea canapelei dvs. Aceasta este alegerea cea mai bună. Puteți experimenta cu dimensiuni mai mici sau mai mari. O măsuță de cafea mai mare va arăta grozav dacă canapeaua ta este la modă și joasă. Pentru un aspect mai tradițional, păstrați-l la două treimi.

Înălţime

De obicei, înălțimea recomandată pentru o măsuță de cafea măsoară între 40 și 45 cm. Cea mai buna inaltime este cea la care se gaseste partea superioara a pernei canapelei. Prea mare sau prea mică va arăta ciudat. Încercați să respectați această regulă pentru măsuța de cafea. Astfel va fi cel mai confortabil de utilizat.

Acest lucru vă va permite să vă bucurați de un televizor sau de un aperitiv cu familia sau prietenii în timp ce stați confortabil pe canapea.

Poziționare

Spațiul mediu dintre măsuța de cafea și canapea este de aproximativ 12 – 46 cm. Acest lucru permite oamenilor să aibă suficient spațiu pentru a se mișca și a merge. Nu este practic să fie prea aproape. De asemenea. prea departe înseamnă că nu va fi la îndemână. Este ușor să verifici dacă poți ajunge la ea de pe canapea. Dacă nu poți ajunge, este prea departe. Odată ce măsuța de cafea este așezată la 12-46 cm de canapea, aceasta ar trebui să fie mai departe de alte piese de mobilier. Regula generală este de 24-76 cm față de celelalte piese de mobilier. Mai aproape poate părea dezordonat. Putem fi atât de absorbiți de frumusețea unei piese de mobilier încât uităm cum va relaționa cu alte piese de mobilier. Poți evita această situație urmând sfaturile următoare.

Ghid de dimensiuni standard pentru măsuțele de cafea

Acestea sunt cele mai comune dimensiuni ale măsuțelor de cafea, dar pot exista și excepții.

Ce formă de măsuță de cafea?

Dreptunghiulară

Dreptunghiulară este cea mai populară formă pentru o măsuță de cafea. Dimensiunile ei pot varia între 40 x 60 cm și 60 x 90 cm. Pentru spațiile mai generoase, există și varianta 80×120 cm.  Daca vrei cea mai sigura varianta, o masuta de cafea dreptunghiulara este cea mai potrivită pentru tine.

Rotundă

Dacă aveți copii sau camera de zi este activă, luați în considerare o măsuță de cafea rotundă. Copiii se simt mai confortabil cu mesele cu margini mai netede. Măsuțele de cafea ovale sau rotunde sunt mai sigure pentru ei. În plus, dacă ai oaspeți des, este mai ușor să ridici și să muți o măsuță rotundă de cafea. Va contrasta frumos cu alte piese de mobilier care tind să fie dreptunghiulare. Diametrele meselor rotunde sunt cuprinse între 40 și 80 cm.

Pătrat

Măsuțele de cafea pătrate sunt o altă opțiune. Aceste mese sunt grozave pentru camere mici, deoarece pot fi folosite pentru a elibera spațiu. De asemenea, pot fi folosite pentru a unifica vizual încăperile mari cu prea multe forme dreptunghiulare. Dimensiuni cuprinse între 40 x 40 cm și 80 x 80 cm.

Multiple și pe mai multe niveluri

Există pe piață și măsuțe de cafea pe etaje sau seturi de măsuțe de cafea. Ele pot veni într-un set de până la trei și pot avea înălțimi diferite sau similare. Acestea nu sunt neapărat  cele mai practice, dar sunt foarte interesante de privit. Sunt o optiune daca iti doresti un spatiu de locuit unic, cu o atmosfera high-end.

Măsuta de cafea reglabila pe inaltime

Desigur că este opțiunea cea mai bună pentru a servi mai multor scopuri. Poate sta în fața canapelei sau poate sta de exemplu lângă fotoliul de lângă canapea. Poate avea înălțimea reglabilă între 45 și 75 cm, putând fi de exemplu și masa pentru băuturi când vă așezați la masa pentru a lua prânzul sau cina.

Cum să decorezi

Acum că știi care sunt dimensiunile standard ale măsuței de cafea și care se potrivește spațiului tău, să trecem la stil. Totul este în detalii!

Unele cărți stivuite

Cărțile nu numai că arată bine. Sunt, de asemenea, buni inițieri de conversație. Un alt sfat grozav despre cărți, le poți schimba cu ușurință. Le poți asorta cu sezonul pentru că vin în atât de multe dimensiuni și forme.

Plante și flori vii

Plantele și florile vii pot aduce un spațiu la viață. Puteți face o cameră monocromatică mai interesantă. Ele vor aduce o notă holistică. De asemenea, pot fi schimbate cu ușurință în funcție de anotimp. Plantele false funcționează doar dacă nu ești cel mai bun la întreținerea celor naturale.