Sub-total: 0.00


Nu ai niciun produs în coș.

Selectează o Pagină

Ghid pentru alegerea unei console extensibile – Partea I

februarie 12, 2022

Ghid pentru alegerea unei console extensibile. Prima parte

Casele moderne, în special cele locuite de persoane singure sau cupluri tinere, se caracterizează prin spatii destul de mici: Tocmai din acest motiv se simte tot mai mult nevoia de a raționaliza acei câțiva metri pătrați, folosind accesorii de amenajare transformabile, capabile să răspundă diferitelor nevoi. De aici, nevoia unui ghid pentru alegerea unei console extensibile, prima parte. În imagini console extensibile de la Altacom și Target Point.

Dintre acestea, una dintre cele mai practice soluții este consola extensibilă, pe care am putea-o defini ca un fel de hibrid la jumătatea distanței dintre o piesă de suport comună și o masă. Pe scurt, atunci când sunt închise, ele îndeplinesc funcția de mobilier pe care să se așeze diverse elemente decorative, precum fotografii, vaze și diverse trăsături, dar odată ce blatul extensibil a fost extins, se transformă în mese mari de sufragerie.
Dacă doriți să aflați mai multe, în ghidul nostru veți găsi o mulțime de informații utile despre cum să alegeți o consolă extensibilă bună, pentru a afla care sunt principalele caracteristici de luat în considerare pentru a vă asigura că vă investiți bine banii.

Dimensiunile

Întrucât funcția unei console extensibile este de a suplini o eventuală lipsă de spațiu în casă, este clar că primul factor care trebuie evaluat în faza de achiziție este dimensiunea consolei. Ea trebuie să permită plasarea chiar și în zone destul de restrânse, fără a compromite capacitatea de utilizare a spațiului înconjurător.

Aproape toate modelele disponibile pe piață când  sunt închise au dimensiuni standard, aproximativ 90 x 40 cm. În stare extinsă pot fi de circa 2m, 3m sau chiar 5 m lungime. Acestea necesită disponibilitatea unui living suficient de spațios pentru a evita probleme de spațiu.
Un alt mare avantaj al acestor accesorii este posibilitatea de a putea decide lungimea mesei în funcție de necesitați. Aceste produse, de fapt, sunt prevăzute cu un număr variabil de extensii. Aceasta înseamnă că utilizatorul poate adăuga de fiecare dată doar piesele necesare pentru a ajunge la lungimea dorită.

Alegerea materialelor

Amenajarea casei tale nu este niciodată o sarcină ușoară, mai ales atunci când cauți echilibrul perfect între funcționalitate și estetică. Accesoriile de mobilier disponibile în prezent pe piață sunt proiectate și fabricate din diferite tipuri de materiale. Fiecare dintre acestea sunt caracterizate de calități specifice, care returnează un anumit grad de robustețe și rezistență.
Când vine vorba de alegerea unei console extensibile, chiar înainte de a evalua designul și dimensiunile, trebuie  să te concentrezi asupra materialelor din care a fost realizată. Pe lângă aspectul estetic, trebuie evaluate solicitările la care va fi supusă.

Lemnul

Lemnul este de mulți ani cel mai folosit material pentru construcția acestor accesorii, în special lemnul masiv. Acesta se obține direct din trunchiuri de copaci, fără a suferi procese speciale de prelucrare. Modelele realizate cu acest tip de lemn oferă un impact vizual deosebit și sunt capabile să redea o rezistență considerabilă. Pot fi supuse la solicitări repetate, dar pot să se deterioreze ușor daca nu sunt tratate cu grija cuvenită. De asemenea, să nu uităm că sunt deosebit de costisitoare.

Tocmai din acest motiv, multe firme producătoare au început  să folosească materialele compozite. Acestea sunt obținute deseori din deșeurile de prelucrare a lemnului, pentru a reduce impactul asupra mediului și costul final al produsului. Toate acestea fără a compromite robustețea sau frumusețea estetică.

MDF

MDF-ul este compus din fibre lemnoase cu densitate medie, presate la presiuni ridicate, legate între ele prin adezivi speciali ultra rezistenți. Este un material ce poate fi prelucrat cu ușurință și poate fi decorat în mai multe moduri. El poate fi vopsit, furniruit, înfoliat sau melaminat.

Lemn stratificat

Panouri din lemn stratificat păstrează frumusețea lemnului încercând să elimine neajunsurile acestuia. Acest tip de material constă din unirea mai multor straturi de lemn natural, prin lipire, dispuse după alternanța fibrelor. Panoul obține astfel stabilitate dimensională, rezistență crescută la umiditate și căldură și are un preț mai mic.

Furnirul

Panouri din lemn furniruite este un tip de material constând din decorarea externă cu plăci naturale de furnir a unor panouri din PAL. Furnirul este o foiță din lemn natural, de circa 0,6 mm. El poate fi lăcuit sau vopsit.

Melamina

Melamina (laminatul) este cea mai folosită acoperire astăzi, datorită rezistenței sale remarcabile la zgârieturi, apă și abraziune. Se obține din presarea resturilor de lemn tocate, în combinație cu diversi adezivi. Protecția se realizează se obține prin lipirea unui film decorativ (furnir sintetic) rezistent la zgârieturi, loviri sau contactul cu apa.

Va urma…