Sub-total: 0.00


Nu ai niciun produs în coș.

Selectează o Pagină

Ghid pentru alegerea unei console extensibile – Partea a doua

martie 14, 2022

Cum să alegi o consola extensibila – Partea a doua

Ghid pentru alegerea unei console extensibile – Partea a doua. Casele moderne, în special cele locuite de persoane singure sau cupluri tinere, se caracterizează prin spatii destul de mici. Tocmai din acest motiv se simte tot mai mult nevoia de a raționaliza acei câțiva metri pătrați, folosind accesorii de amenajare transformabile, capabile să răspundă diferitelor nevoi. De aici, nevoia unui ghid pentru alegerea unei console extensibile. Având în vedere că designul mobilierului contemporan s-a schimbat față de trecut, și stilul consolelor extensibile s-a adaptat tendințelor momentului. Ele s-au simplificat din ce în ce mai mult ca forme și culori. În imagini console extensibile de la Altacom și Target Point.

Un design în continuă evoluție

Consola este o piesă de mobilier care se mândrește cu o tradiție milenară: prezentă în casele italiene și franceze încă din secolul al XVIII-lea. Ea a fost folosită pentru a păstra bibelouri și diverse decoruri expuse în sălile de mese somptuoase ale nobililor. Stilul a fost rafinat și somptuos, pornind de la incrustațiile maiestuoase în stil baroc până la decorațiunile rustice și clasice. Cu toate acestea, ele au fost mereu rafinate.
Având în vedere marea lor utilitate, acestea și-au făcut loc și în domeniul amenajărilor interioare moderne. Ele au devenit un mobilier de intrare care poate fi extins la nevoie, pentru a avea la dispoziție o masă mare. Aceasta pentru că în casele de azi nevoia de a optimiza cât mai mult spatiile, care sunt din ce în ce mai mici, a devenit din ce în ce mai stringentă.

Mecanisme de deschidere

Așa cum este ușor de dedus, consolele extensibile folosesc sisteme speciale de deschidere pentru a se transforma în mese mari dacă este necesar. Unele sunt dotate cu un mecanism de culisare sofisticat care permite deschiderea blatului și introducerea prelungirilor respective.

Altele au bare metalice lungi, ancorate de structură prin intermediul unor suporți din lemn sau metalici, pe care vor fi amplasate direct panourile. 

În cele din urmă, nu uitați să verificați și disponibilitatea unui sistem de stocare intern, care vă permite să stocați comod extensiile după utilizare. În caz contrar, va trebui să găsiți un loc uscat și bine adăpostit pentru a le depozita atunci când nu sunt folosite. Poate într-un dulap, garaj sau oriunde preferi.

Cum se asamblează consola extensibila?

În general, asamblarea unei console extensibile este destul de simplă, mai ales pentru cei familiarizați cu bricolajul. Pentru cei care nu au o bună dexteritate, cea mai bună cale este să urmeze instrucțiunile de asamblare incluse în pachet. Unele modele ajung acasă să deja asamblate (toate cele furnizate de către noi). Astfel utilizatorului i se cere doar să verifice cum se extinde.

Unde să plasați consola extensibilă?

Datorită dimensiunilor reduse, consola poate fi amplasată cu ușurință în orice zonă a casei, ca și o consolă fixă. Ea va rămâne în așteptare să fie extinsă pentru a găzdui oaspeți când este nevoie. Asta înseamnă că nu vor exista limite în ceea ce privește poziționarea acestuia, chiar dacă cea mai clasică locație rămâne camera de zi sau un hol.

De unde pot cumpăra consola extensibilă

Magazinele online sunt cu siguranță cele mai bune locuri pentru a cumpăra o consolă extensibilă bună, deoarece oferă o gamă largă de modele cu un raport calitate/preț excelent. Totuși, dacă preferați să „atingeți” produsul, puteți căuta magazinele de mobilă din zonă, multe dintre acestea oferind și astfel de soluții.Cum se utilizează o consolă extensibilă?
O soluție excelentă pentru cei care au locuiesc într-un apartament mic este achiziționarea unei console extensibile. Mică și compactă atunci când  este închisă, îți poate veni în ajutor atunci când  ai mulți invitați la prânz sau cina. Ea poate fi transformată într-o masă mare daca este necesar.

 


Componentele

Consolele extensibile constau în general din patru elemente principale: suprafața de susținere, picioare, ghidaje și extensii. Primele doua componente sunt asemănătoare cu cele pe care le găsim într-un mobilier comun de intrare. Diferența evidenta față de celălalt mobilier este prezența ghidajelor și extensiilor.

Ghidajele

Primele nu sunt altceva decât bare telescopice responsabile de prelungirea consolei și pot fi din aluminiu sau fier. Important este că sunt echipate cu rulmenți cu bile, sau alt mecanism echivalent. Acestea fac mișcarea de deschidere mai fluidă și mai lină.

Extensii

Extensiile, în schimb, sunt placi din același material, care sunt folosite pentru a mari suprafața de susținere. Extensiile pot fi în număr de trei sau cinci. Grosimea variază de la model la model. În fine, pentru a da o mai mare stabilitate structurii în extensia  să maximă, multe produse sunt prevăzute și cu un picior central. El poate fi fix sau extensibil și acționează ca suport pentru a preveni oscilațiile supărătoare sau ca masa să se deformeze sub greutate.


Unde sunt stocate extensiile?

Când nu sunt folosite, extensiile trebuie depozitate în exteriorul consolei, într-un dulap, dulap sau garaj. Exista și modele care au în interior un compartiment special unde pot fi așezate comod după utilizare. În acest caz, panourile vor fi pur și simplu scoase din carcasă atunci când doriți să extindeți consola și apoi să le așezați deasupra.
O soluție mai practică sunt modelele care vă permit să depozitați extensiile pe verticală între picioarele consolei, folosind locașul special. Procedând astfel, extensiile vor îndeplini și o funcție decorativă atunci când consola este închisă.

Sfârșit