Sub-total: 0.00


Nu ai niciun produs în coș.

Selectează o Pagină

E important să dormim bine

iunie 20, 2020

Există un fenomen de care am avut parte cu toții la un moment dat în această viață. Este vorba de insomnie. Insomnia ne face nopțile mult mai lungi și diminețile mult mai grele. Știm cu toții că e important să dormim bine. Așadar, ce e de facut?

În acest articol am dori să vă prezentăm câteva sfaturi care, puse în aplicare, vă vor ajuta să dormiți ca niște bebeluși.
  1. Creați-vă o rutină. Încercați să mergeți la culcare la ore fixe pentru a vă “regla” corpul. Mai mult, prin această rutină veți fi și mult mai sănătoși. Orele de somn sunt foarte importante.
  2. Încercați să evitați activitățile care necesită implicarea voastră mentală și/ sau emoțională. Tototdată, este de preferat să nu practicați activități sportive înainte de culcare.
  3. Acel “pui de somn” din timpul zilei vă va afecta somnul din timpul nopții. Știm că uneori se acumulează oboseala din timpul zilei și sunteți extenuat/ă, însă această oboseală vă va ajuta să va odihniți mai bine în timpul nopții, la orele corespunzătoare.
  4. Alimentația influențează în mod direct somnul. Pentru a evita insomnia, consumați alimente bogate în melatonină, cum ar fi: roșii, varză, salată, ovăz, porumb, alune, migdale, banane și cireșe. Cina ar trebui să fie cea mai ușoară masă de pe parcursul zilei, așa că evitați cinele îmbelșugate. Tot la capitolul alimentație, ar fi de preferat să nu consumați cacao, cafeină și alcool înainte de culcare.
  5. Concentrarea profundă asupra respirației vă va ajuta să adormiți treptat.
  6. Pregătiți-vă dormitorul. Dormitorul trebuie să fie aerisit și lumina din acesta să fie minimă sau absentă. Aveți grijă și la zgomotele de pe fundal, care v-ar putea deranja în timpul nopții și, în ultimul rând, alegeți-vă un pat cu o saltea de o calitate superioară. Nu uitați că e important să dormim bine!
Somnul odihnitor vă face să vă simțiți bine, însă somnul odihnitor pe un pat nou și elegant vă va face să vă simțiți mult mai bine.

Nu ezitați să vă uitați la masa noastră care se transformă în pat! Aveți mai multe detalii aici: MASA TAVOLETTO

 

Sursă: targetpoint.it