Sub-total: 0.00


Niciun produs în coș.

Selectează o Pagină

Decorațiuni din magazine de antichități și second-hand

februarie 11, 2020

Decorațiuni din magazine de antichități și second-hand

Decorațiuni din magazine de antichități și second-hand pot fi obiecte pe care le putem refolosi pentru a-i da casei noastre o notă vintage. Chiar și cele mai neobișnuite obiecte se pot folosi ca piese de mobilier și, surprinzător, vor arăta foarte bine.

Semne metalice vintage și postere

Semn metalic

Semn metalic

 

Depozitele vechi, magazinele de vechituri și cele second-hand sunt pline cu asemenea obiecte. În același timp, le veți putea găsi și în magazinele de antichități. Semnele vechi se pot folosi pentru a da un aspect diferit pereților sau chiar a unor piese de mobilier.

O metoda deasemenea validă – și mult mai convenabilă – ar fi varianta printată a unor postere din anii ’30, ’40 sau 50 ai secolului trecut. Sunt mult mai ușor de combinat decât bucățile metalice – care necesită un mediu deja în stil vintage – și pot fi folosite și într-un mediu neutru, nu neapărat vintage.

 

 

 

Plăcuțe de înmatriculare vintage

Plăcuță vintage

Plăcuță vintage

Mai mult, și în acest caz magazinele second-hand și cele de vechituri ne vin în ajutor când vine vorba despre achiziționarea unor plăcuțe de înmatriculare ale unor mașini vechi.

Dacă este posibil, va trebui să alegem unele colorate, luminoase și fără prea multă rugină. În asemenea situații, plăcuțele americane produse între anii ’50 și 60 cu semne ale diferitelor state sunt cea mai bună alternativă. Acestea au culori vesele și sunt potrivite în special pentru reînsuflețirea unor pereți din lemn ale unor încăperi mici: o baie pentru oaspeți, o cameră de studiu sau chiar o tavernă.

Dar nu numai: putem folosi aceste plăcuțe pentru a forma o ramă (spre exemplu, pentru o oglindă), sau pentru a acoperi partea superioară a unei mese vechi de cafea.

 

 

 

Valize vintage

Valiză

Valiză

Valizele vintage pot fi găsite de asemenea ușor în magazinele second-hand sau cele de antichități. Valizele vechi și grele, făcute din piele, vor fi niște obiecte foarte folositoare mai ales pentru cei care au deja o casă mobilată în stil vintage.

De menționat că aceste valize sunt într-adevăr foarte grele, iar noi nu le vom putea folosi ca piese de mobilier, însă putem aduce un plus interesant în camerele puțin mai mari. Le putem deschide și poziționa lângă un bufet vintage sau, de ce nu, lângă dulapul nostru din dormitor. Când sunt deschise, ele pot fi utilizate ca mini-dulapuri pentru a ne aranja pantofii și ghetele.

Alternativ, le putem picta în întregime cu alb, pentru a le transforma în niște piese de mobilier perfecte pentru o baie all-white.

 

 

 

Camere foto vintage

Cameră foto

Cameră foto

Din momentul în care tehnologia a început să evolueze exponențial, multe camere foto vechi (aici discutăm și despre branduri foarte bine cunoscute) din anii 1900, au început să fie disponibile pe piață pentru zeci de euro. 

Având un aspect elegant, aceste aparate – indiferent de originea lor: italiană, rusă, americană etc. – vor putea fi folosite ca niște piese de mobilier rafinate. De exemplu, ele pot fi folosite ca și ornamente puse pe diferite rafturi. Dacă suntem suficient de ingenioși și avem și un perete alb (nu foarte mare), am putea să prindem câteva camere foto de perete, ca și în această imagine.

 

 

 

 

 

Colivie vintage

Colivie

Colivie

Acesta este poate unul dintre cele mai neobișnuite obiecte. Când ne gândim să renovăm o cameră, asociem cu greu renovarea cu o colivie pentru păsări. Și totuși, dacă reușim să achiziționăm o colivie vintage, aceasta se poate transforma ușor într-o piesă de mobilier interesantă și unică.

Dar, înainte să ne gândim la achizitionarea unui astfel de obiect, trebuie să ne asigurăm că este o colivie potrivită. Mai exact: este mică, este confecționată din metal, se află într-o condiție bună – deci nu va fi necesar să o pictăm din nou – și este ușor de transportat.

După toate acestea, vom vedea că o putem folosi în multe feluri: o punem poziționa pe un bufet, pe un cufăr de haine (care este, de preferat, vintage). Putem să o folosim în interiorul casei ca suport de lumânări sau, de ce nu, pe post de spațiu de depozitare. O putem folosi și în exterior, ca un suport pentru flori – poate poziționată lângă un foișor din grădina noastră.

Sursă: targetpoint.it

1