Sub-total: 0.00


Nu ai niciun produs în coș.

Selectează o Pagină

Curățirea unei mese din sticlă mată

noiembrie 15, 2019
Curățirea unei mese din sticlă mată

Curățirea unei mese din sticlă mată este o provocare. Blatul unei mese din sticlă mată (satinată) se obține prin gravură acidă, rezultând opacizarea sticlei și o suprafață satinată și mată. Datorită acestei caracteristici particulare, acest tip de sticlă are nevoie de mai multă atenție și îngrijire la curățire. Datorită tehnicii cu care a fost realizată, este foarte delicată și mai predispusă la deteriorare.

Dacă doriți să obțineți rezultate excelente în curățarea mesei, trebuie să urmați câteva sfaturi și să folosiți produsele care sunt cele mai potrivite pentru acest tip de suprafață.

Iată sfaturile noastre

Luați o cârpă moale și uscată și ștergeți toată sticla: va îndepărta primul strat de praf.
Umpleți un vas cu un litru de apă fierbinte și câteva picături de oțet de vin alb. Înmuiați un burete special pentru sticlă, stroarceți-l bine și treceți-l pe toată suprafața. În cazul petelor încăpățânate, puteți forma un amestec de apă și pulbere de piatră ponce (disponibilă în magazinele cu produse casnice). Pune soluția pe burete și freacă toată partea care trebuie tratată. După ce operațiunea este terminată, clătiți bine cu apă curată. În cazul sticlei foarte murdare, schimbați apa de câteva ori. Uscați cu o cârpă moale.

Pentru a elimina petele de grăsime sau amprentele enervante, se aplică un produs de curățare normală pentru sticlă pe toată suprafața. Întindeți produsul bine cu o cârpă albă de bumbac moale, curată, fără scame. Nu exercitați o presiune excesivă, deoarece posibila abraziune pe sticlă ar putea crea așa-numitul “efect de nor”. Procedați în acest fel până când detergentul este uscat uniform.

Atenție, dacă utilizați bureți detergenți, utilizați doar cei specifici pentru sticlă (3M Scotch Brite cu pâslă albastră sau albă, niciodată verde) și nu folosiți niciodată soluții alcaline, acizi și produse pe bază de fluoruri.

Masa din imagine este masa Giove 180, a producătorului Target Point.