Sub-total: 0.00


Nu ai niciun produs în coș.

Selectează o Pagină

Cum să păstrați vinul rece: găleți de gheață și multe altele

iulie 20, 2021

Odată cu sosirea temperaturilor mai ridicate și a unei mai mari disponibilități de mișcare, este, de asemenea, timpul să ne bucurăm de un vin proaspăt în aer liber. Fie în vacanță, în grădină, la un picnic cu prietenii… Dar cum poate o sticlă bună de vin – alb, rosé sau spumant – să nu se încălzească? 

Aveți nevoie de uneltele potrivite – găleată sau cutie de gheață – și să cunoașteți câteva trucuri. Așadar în acest articol vă vom prezenta cum să păstrați vinul rece.

Găleata de vin: cum să o folosiți și cum să o alegeți

Găleata de gheață pentru vin nu este doar un accesoriu frumos: va fi indispensabilă dacă vrem să răcim un vin pe care vrem să-l bem rece. Ce facem dacă avem musafiri acasă și uităm să punem prosecco-ul în frigider? Sau dacă în ultima clipă ne hotărâm să mâncăm în grădină și avem nevoie de o sticlă proaspătă, dar a mai rămas doar una în interiorul frumosului nostru bufet… În aceste cazuri, găleata de gheață este perfectă pentru noi.

Cu toate acestea, trebuie să ținem întotdeauna cont de faptul că fiecare vin are temperatura sa ideală. Un roșu nu trebuie să coboare niciodată sub 14-15 grade; un alb sau un rosé aproximativ între 10 și 12 – doar cele mai corpolente pot crește cu încă două grade. Bulele dulci pot coborî cu plăcere chiar și sub 10 grade.

În sfârșit, disputa despre ce material să alegem.

Materialele disponibile pe piață sunt: metal, oțel inoxidabil, sticlă sau plastic. Fiecare dintre acestea are avantajele și dezavantajele sale. Metalul este excelent pentru menținerea unei temperaturi scăzute și, în special dacă alegem oțelul inoxidabil, vom avea și un recipient foarte rezistent; sticla oferă cu siguranță un aspect mai șic găleții noastre odată adusă la masă. Dar, din păcate, are performanțe mult mai scăzute decât metalul; în timp ce plasticul poate rivaliza cu sticla la aspect – împărtășind dezavantajele sale privind temperatura – dar cu siguranță are un risc mai mic de a se sparge dacă cade pe jos.

Trucul pentru a ne răci rapid găleata de vin

Există o modalitate practică și foarte simplă de a răci mai repede o sticlă de vin: adăugați doar puțină sare. Cum?

Mai întâi aruncați un pumn de sare pe fundul găleții împreună cu câteva cuburi de gheață; apoi introduceți sticla lăsând sarea și gheața ca “bază”. În final, adăugați mai multe cuburi de gheață pe laterale până când găleata este complet acoperită; în final, adăugați încă un pumn de sare.

O alternativă la găleata de vin: glacette

Pentru cei care au deja o sticlă bună de vin răcit, nu este necesar să folosească o găleată de gheață. Pentru a menține temperatura, este suficient să folosească glacette la îndemână. Acesta este un recipient cu pereți dubli care izolează sticla de temperatura exterioară, de obicei datorită unuia sau două elemente răcoritoare – care pot fi detașabile și care urmează să fie înghețate în congelator înainte de utilizare.

Glacettele sunt produse și în diferite materiale, dar se găsesc mai ales din oțel – mai bune pentru rezistență și pentru a evita efectul de condensare – și din acrilic transparent – mai bune pentru eleganță.

Dacă vreodată v-ați întrebat cum să păstrați vinul rece, acum ați aflat răspunsul! 🙂

Sursă: targetpoint.it