Sub-total: 0.00


Nu ai niciun produs în coș.

Selectează o Pagină

Cum să cureți scaunele

noiembrie 15, 2022

Cum să cureți scaunele

Cum să cureți scaunele. Ghid practic de curățare potrivită pentru fiecare scaun

Un scaun din material textil, piele, piele ecologica sau paie reprezintă o piesa de mobilier importanta și esențială într-o sufragerie, living sau sala de restaurant. De aceea este important să vă păstrați întotdeauna scaunele curate și igienizate pentru a asigura un confort maxim pentru mesenii dumneavoastră. Să vedem împreună care sunt cele mai bune metode de curățare a scaunelor.

Scaun de sufragerie Maya structură de lemn

Scaun de sufragerie Maya structură de lemn

Cum să curățați scaunele din material textil

Pentru curățarea corectă a unui scaun din material textil, mai întâi este necesar să îndepărtați praful, firimiturile sau alte reziduuri. Puteți face acest lucru cu un aspirator, trecând în direcția țesăturii materialului. Ulterior, puteți trece la curățarea cu bicarbonat de sodiu. Aveți grijă să citiți eticheta de pe materialul tapițat, pentru a cunoaște instrucțiunile exacte. Bicarbonatul poate fi folosit solid sau dizolvat în apă, pentru a trata atât murdăria în general, cât și o pată mai specifică. Bicarbonatul în stare solidă, adică sub formă de pulbere, poate fi utilizat în cazul țesăturilor care necesită curățare uscată prin stropirea unui strat abundent direct pe materialul scaunului. Odată lăsat să acționeze cel puțin o oră, praful poate fi îndepărtat cu o perie sau un aspirator. Pentru a curăța cele mai dificile pete însă, puteți dizolva bicarbonatul în apă fierbinte și apoi umeziți cu amestecul astfel obținut piesa de tratat.

Variante

O alternativă valabilă la bicarbonat este talcul, folosit mai ales pentru petele proaspete, mai ales pe bază de grăsime. Talcul are proprietăți absorbante și minimizează efectele petei nou apărute!

Cum să curățați scaunele din piele fără a le deteriora?

Pielea ca și material de tapițat se găsește foarte frecvent la fotolii, canapele și la scaune. De foarte multe ori principala problemă este aceea a curățirii obișnuite sau extraordinare atunci când vine vorba de pete dificile. Desigur, dacă este vorba doar de îndepărtarea prafului, se poate folosi o cârpă din microfibră. Daca este vorba de pete, în schimb, trebuie sa fii atent la produsele pe care le folosești pentru ca detergenții prea agresivi ar putea deteriora iremediabil pielea.

O soluție bună ar putea fi folosirea unui gel de duș neutru delicat, care să fie aplicat direct pe pată, adăugând puțină apă. Alternativ, puteți folosi o soluție de săpun de Marsilia și apă distilată pentru a aplica direct pe pată.

Cu ce curățăm scaunele

În cele din urmă, ca și în cazul scaunelor din material textil, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și pentru scaunele din piele. Cu toate acestea, o regulă de bază bună este să folosiți întotdeauna apă distilată, deoarece apa obișnuită de la robinet poate conține contaminanți, precum clorul, care poate deteriora pielea. Cea mai înfricoșătoare pată este absolut cea de cerneală! Dacă ați scăpat accidental cerneală pe piele, puteți folosi un tampon de bumbac înmuiat în alcool denaturat pentru a freca zona afectată, pentru a îndepărta cerneala. În cele din urmă, pentru a îndepărta petele de marker sau de alte culori, puteți pulveriza fixativ obișnuit pe suprafața pătată și apoi frecați ușor cu o cârpă.

Scaun de sufragerie rotativ Bilbao Twist

Scaun de sufragerie rotativ Bilbao Twist

Cum să tratezi pielea ecologică?

Pielea ecologică este o alternativă valabilă la scaunele din piele naturală. Ele sunt la fel de frumoase din punct de vedere estetic și sunt practice, rezistente și ușor de întreținut. Curățarea obișnuită presupune pur și simplu curățarea suprafețelor cu un praf sau o cârpă ușor umedă. Pentru o curățare mai amănunțită, însă, este bine să evitați substanțele chimice abrazive. Acestea riscă să strice tapițeria scaunului dumneavoastră. Pentru îndepărtarea celor mai dificile pete, se recomandă folosirea degresanților naturali, precum săpunul de Marsilia… Dacă acest lucru nu este suficient, te poți baza pe o cârpă umezită cu alcool sau oțet alb. Frecați ușor suprafața pentru a îndepărta, de exemplu, petele de mâncare sau de cerneală.