Sub-total: 0.00


Nu ai niciun produs în coș.

Selectează o Pagină

Cum să aveți grijă de masa dumneavoastră

iunie 5, 2020

Curățenia în casă se termină mereu cu parchetul, însă mereu începe cu masa. Masa este cea mai expusă la praf pentru că pe aceasta o folosim cel mai des. Cu toate acestea, fiecare masă trebuie curățată în mod diferit, fie că vorbim de metodele folosite sau de produsele utilizate. În acest articol vă vom prezenta cum să aveți grijă de masa dumneavoastră.

Masă din porțelan

Înainte de a începe, trebuie să vedem cu ce ne confruntăm. Porțelanul este foarte compact și poate fi colorat sau decorat cu diferite texturi. Compactitatea sa îl face ferm și rezistent. Nu este un material poros, așadar mesele din asemenea material sunt rezistente la apă, deci, usor de spălat. Chiar și petele încăpățânate ca cele de ulei pot fi îndepărtate ușor.

Având în vedere faptul că materialul nu este poros, mizeria nu va putea pătrunde adânc. Așadar, pentru o curățare obișnuită, doar câteva indicații: spălați masa cu apă fierbinte și adăugați (opțional): amoniac, alcool și oțet, detergenți speciali pentru bucătărie.

Aveți grijă să nu folosiți ceară sau produse pe bază de ulei. Datorită impermeabilității, acestea sunt nefolositoare și riscați ca suprafața să devină alunecoasă.

Masă laminată

Masa laminată este foarte dură și rezistentă, rezistă foarte bine la factorii externi, își păstrează culoarea chiar dacă este expusă o perioadă lungă de timp la soare și nu este pretențioasă la curățenie. Singurele lucruri de care v-am sfătui să aveți grijă sunt:

  • Evitați produsele pe bază de amoniac
  • Evitați apa în exces deoarece, cu toate că este rezistentă la umiditate, excesul de apă poate cauza stagnare sau infiltrații capabile să distrugă masa în profunzime

Pentru curățare, folosiți doar o cârpă bine stoarsă. Puteți folosi pentru o curățare mai amănunțită o soluție ușor de preparat acasă: adăugați în 3 litri de apă, ¼ pahar de oțet și 2 linguri de alcool. Această soluție o puteți folosi pentru ca masa să îți recapete din nou strălucirea.

Masă de sticlă

Una dintre cele mai elegante piese de mobilier din sufragerie este, cu siguranță, o masă de sticlă. Pe cât este de frumoasă, pe atât este și greu de întreținut. Suprafața se poate zgâria ușor dacă nu folosiți produse de calitate sau le folosiți incorect. 

Pentru a dezinfecta masa, fără a avea o frică în spate că o veți deteriora, este foarte important să o curățați cât mai eficient. în primul rând, este indicat să ștergeți praful zilnic cu o cârpă electrostatică.
Spălarea de rutină, ar trebui făcută la 7-10 zile. Aceasta implică folosirea unor detergenți speciali pentru suprafețe din sticlă alături de o cârpă care nu lasă urme. Mișcarea ar trebui să fie una circulară, așadar imaginați-vă că trasați niște cercuri.

În cazul petelor, mai ales al celor uscate, avem o altă soluție. Ar trebui, prima dată, să scăpați de pată cu ajutorul unei cârpe îmbibate în apă călduță. Încercați să eliminați pata puțin cu puțin, cu mare atenție. La final, pentru a recăpăta luciul și a creea senzația de “nou”, vă recomandăm să folosiți apă călduță cu oțet sau alcool. Prin această modalitate, masa dumneavoastră o să primească un luciu de invidiat. Pentru o curățare și mai în profunzime, putem cumpăra produse de curățare speciale pentru sticlă. Majoritatea produselor de acest tip sunt pe bază de spumă și degresează chiar și în profunzime.

Noi sperăm că acest articol a fost de ajutor și de acum înainte veți știi cum să aveți grijă de masa dumneavoastră.

Masa transformabila Calypso 7

Masa transformabila Calypso 7

 

Sursă: targetpoint.it