Sub-total: 0.00


Nu ai niciun produs în coș.

Selectează o Pagină

Cum să alegi patul matrimonial

august 22, 2022

A sosit momentul să alegi patul matrimonial

Cum să alegi patul matrimonial este probabil a doua alegere după alegerea saltelei. Dar cea referitoare la pat este o decizie dificilă. Te ajutăm să evaluezi printre milioanele de produse de pe piață pentru a găsi elementul central al bunăstării familiei tale. Ce pat dublu să aleg? Înainte de a-ți pune aceasta întrebare și înainte de a merge la un magazin, este important sa ai in vedere ce elemente sa evaluezi pentru odihna ta.

Pentru a alege patul dublu care se apropie cel mai mult de nevoile tale, începe cu aceste întrebări:

Cât spațiu aveți la dispoziție?

Cât de mare este dormitorul? Este important să ții cont de dimensiunile generale ale încăperii, dar mai ales de spațiul care va fi disponibil odată ce ai introdus dulapul și noptierele. De altfel, dacă noptierele pot fi încorporate în interiorul patului (de exemplu cu rafturi sau cu rafturi amplasate în spatele tăbliei), dulapul, dacă nu ai o cameră specială, este un element voluminos de care trebuie să ții cont.

De fapt, ai grijă să calculezi că toate ușile și sertarele dulapului pot fi deschise. Cel puțin 60 cm spațiu în jurul patului sunt esențiale pentru a putea deplasa și deschide ușile dulapului confortabil. Evaluarea spațiului înseamnă și a decide unde să așezați patul dublu: în lateral, sub fereastră sau lângă ușă? Fiecare locație are avantaje și dezavantaje.

Ce dimensiune preferi patul?

Atunci când alegi patul dublu, trebuie să ții cont si de alte măsuri. Paturile duble de dimensiuni standard sunt de 160 × 190, dar există altele mai mari, cum ar fi king size (180 × 200) sau mai mici, cum ar fi queen size (150 × 190) sau patul franțuzesc (140 × 190).

Pentru a dormi confortabil, un pat bun ar trebui să fie cu 20 cm mai lung decât cineva care va dormi în el. Din acest motiv, mai ales pentru persoanele foarte înalte, este absolut indicat să alegeți un pat pe măsură de peste doi metri lungime.

Pat dublu cu sau fără tăblie?

Patul fără tăblie (sommier) este grozav dacă doriți să câștigați puțin spațiu, permițându-vă să îl sprijiniți direct de perete.

Pe de alta parte, tăblia este un element central în pat, mai ales pentru citit sau vizionat la televizor și renunțarea la ea este dificilă (poate doar a alege soluții cu perne ce pot fi instalate direct pe perete).

Care sunt materialele care se potrivesc cel mai bine camerei?

Alegerea materialului este în primul rând un factor estetic, care determină aspectul și stilul întregului dormitor.

De exemplu, dacă ai ales un stil industrial, un pat din fier forjat este cu siguranță coordonat cu restul mobilierului. Dacă ai ales un stil shabby chic, un pat din lemn natur va fi mai potrivit.

Pentru mobilierul modern, paturile din piele albă sau țesătură sunt în schimb o necesitate.

Ai nevoie de spațiu?

În locuințe, spațiul este întotdeauna un element central. După cum v-am spus la începutul articolului, pentru a economisi spațiu în dormitor s-ar putea să preferați paturi care au noptiere integrate în tăblie. Pentru a „câștiga un dulap” cea mai bună alegere este să cumpărați un pat cu depozitare. Containerul pentru pat dublu este de obicei plasat sub soclu. El are deschidere servo-asistată de pistoane pneumatice, pentru a vă ajuta la ridicare. Vă asigurăm că printre perne, lenjerie de pat, pături, cearșafuri va fi deja plin, dar mulți îl folosesc la fel ca un adevărat al doilea dulap.

Suplimentele care contează

Acum că ai clar ce întrebări să iți pui atunci când alegi un pat dublu. Nu uita că un pat bun va fi o achiziție inutila daca nu este combinat cu o saltea excelentă și plase care să asigure un suport adecvat.