Sub-total: 0.00


Nu ai niciun produs în coș.

Selectează o Pagină

Cum să alegi canapeaua potrivită – Episodul 2

octombrie 12, 2021

Cum să alegi canapeaua potrivită

Cum să alegi canapeaua potrivită, când aceasta necesită timp și discernământ? Partea a doua.

Ce material sa alegi pentru canapea

Țesătura pe care o alegi pentru canapea ta este importantă pentru a asigura durabilitatea, dar trebuie să se adapteze și stilului tău de viață. A ta este o familie numeroasă? Sunt copii, adolescenți sau prieteni cu patru picioare acasă? Pentru nevoile tale, este mai bine o canapea moale, confortabilă și informală sau un element cu funcție reprezentativă care să atragă atenția, dar care este rar folosit și cu mare grijă? Cand ai copii sau animale de companie, performanta tesaturii este o alegere obligatorie si trebuie cautat un standard de calitate adecvat, care sa permita o anumita rezistenta si practic.

Pentru a evita surprizele neplacute, este intotdeauna util, in faza de achizitie, sa citesti regulile de spalare si prin urmare sa te asiguri daca husa este detasabila, daca poate fi spalata acasa sau doar in spalatorie.

În general, opțiunile de țesătură pentru canapea pot fi următoarele:

Țesătură artificială

Țesăturile artificiale și sintetice sunt materiale de tapițerie durabile, potrivite pentru utilizare constantă și necesită, în general, puțină întreținere. Există multe compoziții de țesături care pot fi găsite pe piață: poliester, acril, microfibră, Alcantara, chenille, imitație de piele. Printre variante puteti avea si un tratament anti-pete. Nu toate materialele artificiale sunt la fel: atentie la categorie, pentru a va asigura o canapea cu o tesatura potrivita nevoilor dumneavoastra.

Bumbac, lână sau amestec de lână

Acestea sunt țesături destul de rezistente, dar greu de îngrijit. Ca toate țesăturile naturale, este mai dificil să le curățați decât țesăturile din fibre sintetice.

De tip lenjerie

Tapițeria tip lenjerie este o alegere estetică clasică. Canapeaua poate fi dezhusată și lenjeria (îmbrăcămintea) poate fi spălată. Lenjeriile moderne pot fi supuse multor spălări și în consecință sunt alese alese materiale moi, pentru a evita cutele. Se pretează și la o întreținere mai puțin frecventă și un aspect mai informal. Cu toate acestea, nu este o țesătură pentru toate situațiile.

Piele

Greu de pătat, dar mai ușor de zgâriat. Acordați atenție acestui tip, deoarece unele piei mai delicate sunt foarte susceptibile la zgârieturi. În plus, nu este cea mai buna alegere din punct de vedere al confortului, mai ales in sezonul estival.

Canapea din piele Diper

Canapea din piele Diper

Catifeaua

Este sinonimă cu luxul și poate fi realizată dintr-o varietate de materiale, inclusiv mătase, care este netedă, strălucitoare și delicată, și sintetice, precum poliesterul sau rayonul, care sunt foarte durabile și mai accesibile.

Va urma…