Cum să alegi canapeaua potrivită
Cum să alegi canapeaua potrivită, când aceasta necesită timp și discernământ? Până la urmă este punctul central nu numai al sufrageriei, ci și al momentelor sociale din interiorul casei. Pentru a face o alegere potrivită, trebuie sa alegi un stil care sa se potriveasca cu restul mobilierului. Trebuie să aibă o dimensiune proporțională cu spațiul disponibil, o culoare pe măsura gustului personal și materiale confortabile care sa reziste in timp.
Din acest motiv, dacă încă nu ai reușit să alegi canapeaua pentru casa ta, nu-ți pierde speranța, ci urmează aceste sfaturi mici și simple.
In magazinele de mobilă, dar și pe web găsești soluția potrivită pentru tine. Există, de fapt, multe modele de canapele disponibile online și care pot fi achiziționate la prețuri mai mult decât avantajoase. Dar cum să jonglezi cu diferitele oferte?
Canapeaua nu este doar o simplă piesă de mobilier. Este un element important al celei mai mari încăperi din casă, camera de zi, și joacă un rol central în viața noastră casnică. De fapt, petrecem mult mai multe ore pe canapea decât stând la masă. Pe canapea ne relaxăm cu o carte buna sau în fața televizorului. Discutăm cu familia, savurăm un aperitiv cu prietenii și mai mult sau mai puțin des adormim. Alegerea canapelei potrivite pentru stilul nostru de viață este foarte importantă.
Căutarea elementului principal al zonei de conversație poate fi lungă și plictisitoare, necesitând ore în fața site-urilor web pentru a compara caracteristicile diferitelor modele. Înainte de a cumpăra o canapea, sunt o serie de factori de luat in considerare, de la estetică la practicitate. Să-i vedem împreună.
Tipuri de canapea
Tipul canapelei este una dintre cele mai importante caracteristici de luat în considerare atunci când alegeți o nouă canapea pentru casa dumneavoastră. Putem rezuma că ele, canapelele, tind să se încadreze în cinci categorii principale de stil: Chesterfield, modulare, mid-century, moderne (sau contemporane) și tradiționale (sau clasice).
Canapea Chesterfield
Aproape întotdeauna din piele, este un model clasic, elegant și atemporal care se integrează în orice context. Are spătar și cotiere rulate, ambele la aceeași înălțime cu spătarul și se caracterizează prin folosirea tehnicii „capitonné”, care este o suprafață cu efect matlasat, creată de nasturi adânci.
Canapea modulară
Un tip care necesită adesea spații mari de locuit, unde centrul atenției cade pe aceasta piesă de mobilier mare. Daca este plasată în centrul camerei, poate actiona ca element de desparțire între zona de relaxare-conversație si zona de luat masa. Canapeaua modulară este o alegere versatilă, confortabilă de mutat, atât în timpul curățării, cât și în timpul deplasării. Elementele individuale, pentru a asigura stabilitatea, sunt fixate intre ele prin carlige metalice, ascunse in structura. Combinațiile sunt aproape nesfârșite.
Canapea mid-century
Caracterizată prin linii curate, o formă pătrată și conică. Picioare unghiulare din lemn și cotiere joase sau inexistente, stilul provine sau este inspirat de designul anilor 1950. Reprezintă o alegere de caracter pentru cei care caută un design atemporal cu un aspect vintage.
Canapele moderne
Deși se adaptează la modele momentului, aproape întotdeauna au perne împărțite pe secțiunea de scaun, precum și cotiere drepte care au aceeași adâncime ca și canapeaua. Au picioare metalice sau ascunse și cotiere care pot fi, de asemenea, foarte evidente. Particularitatea lor este că se adaptează bine oricărei încăperi și se încadrează perfect în mediile contemporane, dar și clasice.Canapele tradiționale: disponibile în diverse forme și mărimi, tind sa aibă forme rotunjite, cotiere mai joase decat spătarul, picioare din lemn. Sunt inspirate din stilul britanic și interioarele clasice englezești, precum celebrul „Howard”. Sunt cele mai selectate canapele pentru case de epocă și pentru stilul clasic sau vintage.
Cum să te orientezi în această mare magnum? Odată ce ai analizat toate tipurile, cu siguranță, o modalitate de a reduce cantitatea de modele din care să alegi este să înțelegi de fapt stilul de mobilier din locuința ta și cât spațiu vrei să dedici canapelei din sufrageria ta. Deci, luarea măsurătorilor este primul punct pentru a începe. Pentru culori, dacă nu sunteți expert în domeniu, vă recomandăm să evitați cele foarte strălucitoare. S-ar putea să nu reziste trecerii timpului. Alegeți nuanțe neutre sigure, care se potrivesc oricărui mediu, stil, mișcare și schimbare.
Va urma…