Sub-total: 0.00


Nu ai niciun produs în coș.

Selectează o Pagină

Cum să alegem culorile

iunie 1, 2021

Fiecare casă are propriile nevoi. În funcție de stilul de amenajare, de spații, de expunerea la soare, de nevoia de intimitate. Perdelele pe care le vom alege trebuie să răspundă tuturor acestor factori. Asta, dacă ne dorim un mediu cu adevărat plăcut și primitor. În acest articol vom discuta cum să alegem culorile.

Luminozitate și intimitate

Vrem să atârnăm perdele noi într-o cameră mică – și poate chiar orientată spre nord – sau într-o cameră cu ferestre mari din care intră multă lumină caldă? În aceste două cazuri, alegerile pe care trebuie să le facem sunt diametral opuse.

Dacă mediul este slab luminat sau de dimensiuni mici, ar fi bine să ne gândim la o țesătură ușoară și transparentă. Deoarece tonurile deschise permit trecerea a mai multă lumină.

Pe de altă parte, dacă încăperea este mare și luminoasă, ne putem răsfăța și cu culori închise.

În baie nu se pune de obicei problema. Acolo avem geamuri opace care să ne protejeze de invadarea intimității noastre. Însă, în dormitor este o bună precauție să preferăm țesăturile netransparente sau perdelele duble – indiferent de culoare.

Culoarea adecvată pentru camerele noastre

Fiecare cameră are nevoie de o culoare proprie? Nu chiar.

Culoarea depinde în primul rând de modul în care trăim într-un anumit mediu. Dacă, de exemplu, ne dorim un loc mai relaxant, unul care să ne împace cu somnul sau odihna (ideal: în dormitoare), atunci vom opta mai bine pentru o gamă de culori reci, de la albastru la verde.

Pentru spațiile cele mai potrivite pentru convivialitate, cum ar fi livingul sau o bucătărie mare, în care puteți împărți masa cu familia și prietenii, să nu ezităm să profităm de culorile calde. Cu toate acestea, având grijă să nu exagerați cu roșul: mai bine alegeți nuanțe mai atenuate spre portocaliu.

Culorile și mobilierul

Dacă avem mobilă cu culori predominante în cameră, de ce să nu ne gândim la o combinație cu mobilierul nostru?

Fiecare cu ce are, dar să încercăm să ne imaginăm câteva combinații posibile cu mobilier mai clasic sau mai modern. Și mai mult, să aflăm cum să alegem culorile.

Astfel, dacă avem o masă sau o măsuță cu un aspect vintage și cu culori care amintesc de lemn, atunci combinația ideală va fi cu tonuri calde – de la galben la portocaliu -, cu un alb clasic sau cu perdele în nuanțe de gri. Într-un dormitor cu un pat modern în culori moi, merită cu siguranță să înviorăm camera cu perdele mai îndrăznețe în nuanțe de liliac sau roz închis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursă: targetpoint.it