Sub-total: 0.00


Nu ai niciun produs în coș.

Selectează o Pagină

Netflix: documentare și seriale

decembrie 2, 2019
Netflix: cele mai bune documentare și seriale despre arhitectură și design

Printre multiplele documentare și seriale Netflix, patru dintre ele nu ar trebui să le ratazi, dacă esti un fan al designului și al arhitecturii. De la prezentări ale celor mai luminate minți ale designului, la documentare legate de parcul de distracții construit cu ajutorul a 25 de milioane de piese de Lego și la seriale despre cele mai dubioase case din punct de vedere arhitectural din întreaga lume.

ABSTRACT: ARTA DESIGNULUI

Abstract: Arta Designului” este un documentar creat cu scopul de a arăta cum designul contemporan influențează viața, deciziile și proiectele din lume. Cele opt episoade prezintă experiențele designerului grafic Paula Scher, ale fotografului Platon, proiectantului auto Ralph Gilles, designerului Es Eslin, ilustratorului Christoph Niemann, arhitectului Ilse Crawford și designerului Nike Tinker Hatfield: cei opt profesioniști și inovatori. Dar, “Abstract: Arta designului” nu este doar un documentar în care ni se spune într-un mod realist cum designul a avut impact în viața celor opt indivizi. Este mai mult: este un adevărat spectacol pentru ochii noștri. Un documentar care – mulțumită imaginilor și efectelor sale captivante și ale alegerilor formale – înfățișează importanța și frumusețea unei lucrări cinematografice.

THE WORLD’S MOST EXTRAORDINARY HOMES

The world’s most extraordinary homes” este un serial britanic de tip reality show. Acesta îi duce pe telespectatori într-o călătorie unde le sunt prezentate cele mai ciudate case de pe planetă. Serialul îi are ca prezentatori pe actrița și agentul imobiliar Caroline Quentin și arhitectul Piers Taylor, ambii din Invisible Studio. În fiecare episod, telespectatorul va putea vedea diferite case, care nu sunt neapărat capodopere athitecturale, ci mai degrabă clădiri extravagante. Acestea pot ajunge uneori chiar la limitele ridicolului; însă toate au un numitor comun, și anume faptul că sunt unice din punct de vedere al designului. Exemple? Ce spuneți de o casă construită cu componente ale vechiului Boeing 747 sau o cabană în formă de hexagon amplasată în Alpii Suedezi?

LEGO HOUSE – HOME OF THE BRICK

Lego House – Home of the brick”, este un film documentar în care se prezintă marele parc de distracții din Billund. Acestaa fost construit cu ajutorul a 25 de milioane de piese de Lego, în orașul loc de naștere al acestuia din Danemarca. Casa Lego, deschisă publicului din 2017, este practic împărțită în 6 zone de experiență. Aici îți vei răspunde în sfârșit la întrebarea ”Ce se află în interiorul unei case din lego?” Printre aceste zone se numără:

  • Zona Roșie, care stimulează imaginația copiilor utilizând piesele de Lego,
  • Zona Verde, dedicata poveștilor și a jocurilor de rol,
  • Zona Albastră pentru micii arhitecți
  • Zona Galbenă unde vei putea crea animăluțe din Lego.

Filmul prezintă conceptul, designul și construcția unei case din Lego, fiind obligatoriu de pus pe lista urmatoarelor filme ”de vizionat”. În special pentru cei care sunt fani ai acestui arhicunoscut brand Lego.

GRAND DESIGNS

Grand Designs” este un serial de mare succes în care scenograful Kevin McCloud prezintă în fiecare episod un proiect diferit de renovare al unei case. Publicul poate vedea încă de la început dorința proprietarului, deciziile luate în diferitele stagii ale procesului arhitectural. Pentriu ca în final să vadă produsul finit. Sau nu. Pentru că, fiind un serial realist, Grand Design nu ascunde proiectele eșuate sau greșeliile făcute: tocmai, în multe cazuri, bugetul nu a fost ales corespunzător, termenul limită nu a fost respectat,  proiectele au fost complet abandonate sau s-au dovedit a fi nesatisfăcătoare. În concluzie, este unul dintre rarele (foarte rarele) seriale care înfățișează realitatea, așa cum este ea.