Sub-total: 0.00


Niciun produs în coș.

Selectează o Pagină

Așezarea la masă

noiembrie 30, 2019
Așezarea la masă – să cunoaștem câteva reguli

Așezarea la masă este o problemă spinoasă întotdeauna, să cunoaștem câteva reguli …

Este mai bine să respectați regulile etichetei sau cele ale bunului simț? Este mai bine să te bazezi pe tradiția latină sau anglo-saxonă?

În primul rând, iată câteva reguli de care trebuie să ții cont:

  • Alegerea locului de onoare este legată de parametri preciși
  • Gazdele stau unul lângă celălalt
  • Există o ierarhie precisă care trebuie respectată în funcție de numărul de invitați și de forma mesei. În orice caz, bărbații alternează cu femeile.
  • Există reguli precise dacă o persoană singură invită un cuplu și invers.

Pentru a înțelege mai bine, aruncați o privire pe schema și explicația de mai jos.

Conform tradiției latine, proprietarul are dreptul la locul de onoare. În fața sa va avea loc soția oaspetelui de onoare, la dreapta sa oaspetele de onoare și în stânga un oaspete bărbat.
La dreapta și la stânga soției gazdei, oaspeții bărbați în conformitate cu ordinea de importanță și, în acest caz, femeile care rămân, a doua și a treia invitată, își ocupă locurile de la mijlocul mesei. Schema care urmează clarifică așezarea.

Dacă oaspeții au mai mult sau mai puțin aceeași vârstă și importanță, prioritatea este acordată celor care sunt mai puțin intimi cu gazdele.
Dacă există două perechi de oaspeți cu o importanță egală, se aplică principiul alternanței, adică soția unui cuplu stă la dreapta soției proprietarului, în timp ce soția celuilalt cuplu ocupă un loc în dreapta proprietarului.

O ultimă regulă: cina este mai frumoasă atunci când este servită pe o masă extensibilă!

1