Sub-total: 0.00


Nu ai niciun produs în coș.

Selectează o Pagină

Aranjarea mesei – sfaturi utile și practice

decembrie 17, 2019

Masa decorată pentru Crăciun

Aranjarea mesei este foarte importantă indiferent de eveniment. Noi vă prezentăm în acest articol sfaturi practice și utile pentru ca totul să iasă perfect!

Cu toții știm că în timpul sărbătorile de iarnă, există o presiune interioară pe fiecare dintre noi. Deși, trebuie să înțelegem că nu este vorba despre perfecțiune. În final, este vorba despre o mare reuninune de familie, cu toți cei iubiți, creându-vă împreună amintiri.

A face o impresie bună invitațiilor vostri este mult mai simplu decât credeți. (Necesită doar puțină dragoste!). Noi suntem de părere că lucrurile mici pe care le poate face fiecare dintre voi în timpul sărbătorilor, este exact ceea ce va face diferența. De aceea, vă încurajăm să traiți cât mai simplist, să iubiți mult și să faceți totul din inimă.

 

CUM SĂ ARANJEZI MASA CA UN PROFESIONIST

 

Aranjarea mesei este probabil cel mai ușor pas când vine vorba despre crearea unei impresii de durata pentru musafirii dumneavoastră. Aranjamentul mesei este primul lucru pe care invitații dumneavoastră îl vor observa când intră în sufragerie. De menționat este că, poți face acest lucru cu orice ai în casă! Deci, fie că este primul tău an în care găzduiești o cină de sărbători cu familia, fie că doar planifici o masă cu câtiva prieteni, te vom asigura că vei fi un profesionist la finalul acestui articol!

 

 AŞEZAREA NEOFICIALĂ

 

Când vine vorba despre o așezare neoficială, trebuie să vă gândiți doar la elementele de bază pe care le-ați putea așeza la o masă. Tot ce aveți nevoie este o farfurie plată, o furculiță (în stânga), un cuțit (în dreapta, cu lama orientată spre farfurie), o lingură (dreapta), un pahar pentru apă/ băutură (în dreapta, în partea superioară a farfuriei) și un servețel. Cu acest tip de așezare, nu vă gândiți că va trebui să puneți ustensile extra, dacă acestea nu sunt necesare. Salvați timpul petrecut spălatului vaselor și petreceți timpul socializând după cină cu invitații dumneavoastră.

 

 

 

 AŞEZAREA INFORMALĂ

 

Aici va trebui să aduceți așezarea mesei la un nivel puțin-puțin mai elegant, dar va trebui să treceți la stilul informal prin adăugarea unor ustensile.

 • Furculiță pentru salată – în stânga furculiței deja puse pe masă
 • O lingură pentru supă – în dreapta lingurii deja puse pe masă
 • Un pahar pentru vin – în dreapta, în partea superioară a farfuriei, lângă paharul pentru apă/ băutură
 
AŞEZAREA FORMALĂ

 

Să aduci masa ta la cel mai înalt nivel de eleganță este mult mai simplu decât credeți. Dacă considerați că este intimidant să ai o astfel de masă, amintiți-vă că sunt necesare doar câteva ustensile în plus și câteva vase adiționale.

 • Farfurie pentru salată – deasupra farfuriei deja puse pe masă
 • Un pahar pentru vinul alb – în dreapta, în partea superioară a farfuriei, lângă paharul pentru apă/ băutură
 • Un pahar pentru vinul roșu – în dreapta, în partea superioară a farfuriei, lângă paharul pentru vinul alb
 • O farfurie pentru pâine + un cuțit pentru pâine – în stânga, în partea superioară a farfuriei
 • O furcultiță pentru desert – în centrul superior al farfuriei, cu capătul spre dreapta
 • O linguriță pentru desert – în centrul superior al farfuriei, cu capătul spre stânga
 • Un platou – sub cele 2 farfurii de pe masă
 • Un cartonaș personalizat – în centrul superior al farfuriei
 • O ceașcă cu o farfurioară– în extremitatea dreaptă

 

Un lucru pe care noi îl adorăm, este arta împăturirii șervețelelor. Puteți fie să le puneți pur și simplu pe masă, să le împăturiți cu ajutorul unui inel special sau chiar să experimentați stiluri noi de împaturire. Orice ați alege, fiți cat mai creativi! Nu uitați: este masa dumneavoastră!

 

Cum să aranjezi masa ca un profesionist

 

Înainte să vă stresați cu tehnica perfectă pentru aranjarea mesei, este foarte important să vă amintiți că exista mult mai multe stiluri decât vă puteți închupui. Toată lumea va încerca să urmeze stilul clasic, însă toată lumea o face diferit. Nu va trebui să urmăriți în totalitate una dintre așezările prezentate în acest articol. Încercați să combinați toate cele trei stiluri și să creați o atmosferă plăcută, care se potrivește cu bucatele pe care le-ați pregătit pentru invitații dumneavoastră.

Sursă: https://ahostinghome.com/