Sub-total: 0.00


Nu ai niciun produs în coș.

Selectează o Pagină

Aparate noi și inteligente pentru bucătărie

martie 14, 2021

Datorită digitalizării și conectivității, putem în sfârșit să ne accesorizăm bucătăria cu aparate noi și inteligente pentru bucătărie. Aparate de nouă generație care ne salvează timp, ne ajută să economisim energie și, de asemenea, ne oferă un plus de lux. Ce ați spune despre un frigider care ne amintește când laptele este pe cale să expire? Sau de o mașină de spălat vase inteligentă care recomandă cea mai bună spălare? Sau chiar un espressor care face cafea ca într-un restaurant?

Frigiderul inteligent

Frigiderele noi au aceeași funcționalitate ca modelele de acum 20, 30 sau 40 de ani: menținerea alimentelor proaspete. Ceea ce s-a schimbat la aceste modele inteligente sunt funcționalitățile de economisire a energiei și păstrarea mult mai bună a alimentelor. Frigider inteligent

Funcționalitățile acestor frigidere de nouă generație sunt multiple. Au camere interne sau senzori care vă permit să știți ceea ce este sau ceea ce lipsește din interiorul lor. Au ecrane externe cu un panou tactil unde puteți vedea ceea ce este în interior și care poate funcționa. De asemenea, ca un mini-TV sau ecran de computer dacă este conectat la Wi-Fi. În cele din urmă, și mai presus de toate, aceste frigidere au o reglare optimizată a temperaturii pentru diferite compartimente. Un sistem care nu numai că ne garantează mai puțină umiditate, dar, de asemenea, nu risipește energie.

Un frigider mai avansat poate fi, de asemenea, inteligent, deoarece – datorită conexiunii la internet – vom putea căuta rețete pe ecran. Unele modele sunt chiar în măsură să scaneze data de expirare a alimentelor (de exemplu, prin sistemul de scanare RFID). Pot să ne trimită un mesaj text pentru a ne avertiza că este timpul să le consumăm. În mod similar, un frigider inteligent ne permite – dacă este conectat la contul supermarketului nostru sau la sistemul nostru preferat de livrare – să comandăm alimentele noastre direct de pe ecran.

Mașina de spălat vase inteligentă

Mașinile de spălat vase inteligente vin în ajutorul nostru pentru a cheltui mai puțin pe facturile de energie și apă. Acesta este un avantaj atât pentru buzunarele noastre, cât și pentru mediu.

Aceste mașini de spălat ne oferă diferite setări de spălare bazate pe calitatea și tipul de vase, dar și pe baza murdăriei, astfel încât să se obțină tacâmuri curate, pahare, farfurii și tigăi fără a risipi nici electricitate, nici apă.

Nu numai atât, o mașină de spălat vase inteligentă ne economisește timp și datorită celorlalte funcții: cu spălarea întârziată putem programa începerea spălării – sau o putem activa – de la distanță prin intermediul smartphone-ului – și ne poate notifica la sfârșitul spălării. Computerul ne avertizează, de asemenea, atunci când este necesar să pornim programul de curățare pentru a menține aparatul curat. Mai mult, are capacitatea de a monitoriza de la distanță posibilele defecțiuni sau de a solicita asistență imediată, prin accesarea aplicației corespunzătoare, care ne va spune să le reparăm.

Espressoare inteligente

Pentru cei care nu sunt mulțumiți de aparatul clasic și vechi de făcut cafea , un espressor inteligent de cafea poate oferi cafea de înaltă calitate exact așa cum ne-o dorim, deoarece ne permite să alegem calitatea, tipul și temperatura.

Ca adineauri, funcția este aceeași pentru toate espressoarele: prepararea unei cafele bune. Datorită componentelor sale – rezervor, sistem de măcinare, rezervor de apă, rezervor de lapte, afișaj – putem porni de la tipul de cafea pe care o dorim (dar fiți atenți: nu toate aceste aparate au sistem de măcinare), putem decide gradul de măcinare, intensitatea și lungimea cafelei. La fel ca la restaurant. În acest fel vom avea espresso-ul nostru, cappuccino-ul sau macchiato-ul – în cazul în care rezervorul de lapte este inclus în espressor. În plus, acest tip de aparat poate pregăti și alte băuturi, cum ar fi ceaiul de plante.

Noi, personal, suntem foarte încântați de dezvoltarea tehnologiei. Odată cu aceasta, oportunitatea de a avea aparate noi și inteligente pentru bucătărie chiar în confortul casei noastre. Voi preferați aparatele clasice sau cele inteligente? Ce ați vrea să puneți pe mesele voastre? Ne-am bucura dacă am auzi părerea dumneavoastră 🙂

Sursă: targetpoint.it