Sub-total: 0.00


Nu ai niciun produs în coș.

Selectează o Pagină

Adolescenții la masă

decembrie 1, 2019

Adolescenții la masă

Copiii cresc și, mai devreme sau mai târziu, la masă, părinții nu mai sunt în fața copiilor, ci sunt cu adolescenții la masă. Și astfel este posibil ca cei care au mâncat până atunci fără a provoca probleme, să înceapă să le spună pe față. Sau să nu mai respecte regulile și preferă să mănânce un iaurt cu fructe mare înainte de ora mesei, în loc să onoreze preparatele pregătite de părinții săi.

Cu toate acestea, masa împreună nu ar trebui să se transforme într-un scenariu de lupte de putere. Sau să fie folosit de adolescenți pentru a se diferenția de părinți. În astfel de cazuri, părinții pot găsi utile rezultatele unui studiu care a arătat că, mai devreme sau mai târziu, adolescenții revin să mănânce bine ca și copiii, cel târziu atunci când își formează propria familie. Prin urmare, părinții pot închide câteodată ambii ochi în siguranță, dacă tinerii preferă alimentele mai puțin sănătoase decât înainte.

 

Câteva sugestii:

 

  • Continuați să dați un bun exemplu. Nu trebuie să ne lăsăm descurajați și să continuăm să acordăm importanță meselor obișnuite, mâncate împreună.
  • Nu cicăliți. Sugestiile date copiilor despre obiceiurile lor alimentare nu sunt de folos. Mai bine să le evităm. În orice caz, tot ce se spune este întotdeauna prost primit.
  • Vorbește aceeași limbă. Explicațiile că a mânca bine menține corpul sănătos și activ chiar și la bătrânețe nu este de folos pentru tineri. Mai bine să vă concentrați pe alte subiecte, de exemplu pe faptul că alimentația sănătoasă este folosită pentru a menține pielea frumoasă și pură sau mușchii, părul și unghiile sănătoase.
  • Acceptați alte moduri de a mânca. Tinerii sunt întotdeauna înfometați și tind să golească frigiderul. Acesta este un fapt care trebuie acceptat. Pentru a evita să rămâneți fără ingrediente pentru o masă de familie sau cină cu prietenii, este important să asigurați alimentele cheie sau să le numiți clar că nu sunt de consumat.
  • Gătiți împreună. O idee bună este să îi faci pe adolescenți să gătească cel puțin o dată pe săptămână sau să îi implici în pregătirea unor feluri de mâncare. În acest fel, se bazează pe sentimentul lor de responsabilitate și independență.